SCENARIȘTI

How to survive at corporating

Postul ăsta trebuia să se numească “Cum să rămâi sănătos la cap, chiar dacă lucrezi într-o corporație”,  “Psihologul, cel mai bun prieten al corporatistului”, “Mergi la terapie până nu e prea târziu”, “Cum să-ți schimbi viața și altfel decât prin burnout“, “Există și alte forme de vacanță, înainte de anul sabatic”, “Tanzania nu e răspunsul!”, “Nu. Thailanda nici atât!”.

Voiam să scriu despre principiile Școlii de negociere de la Kremlin, care ar putea să ne ajute să facem față mai bine vieții de birou, dar mi-am dat seama că trebuia să încep cu “Negociază mai întâi cu tine”.

Sunt multe negocieri pe care trebuie să le duci în fiecare zi în sinea ta. Dacă să te dai jos din pat, dacă acum sau peste încă 6 snooze-uri, dacă e o dimineață atât de nasoală încât doar o cafea de la Starbucks te-ar putea înveseli, dacă drumul spre birou ar putea duce cumva în altă parte, dacă fericirea te așteaptă undeva cu alți oameni și alte task-uri, cu ceva mai bun și mai nou de făcut, doar că tu n-ai curaj să te urci în tren sau dacă, odată ajuns acolo, o să-ți dai seama că trenul te-a îndepărtat de fericire, în loc să te aducă mai aproape și că tot ce trebuia să faci era să te comporți altfel când ieșeai în fiecare zi din compartiment. Și asta pentru că n-a scris nimeni până acum un ghid de supraviețuire în corporație, ca să știi dacă e un mediu bun pentru tine sau nu.

Sunteți pregătiți? Can i get a drumroll please?

Ta-daaaa! Ce noroc pe noi că ne-am nimerit contemporani cu extraordinara capodoperă intitulată “CORPORATE“, un serial Comedy Central, creat chiar de cei doi actori principali, Matt și Jake. În aventurile lor, îi veți vedea însoțiți de Directoarea de HR, The Almighty CEO și cei 2 directorași sicofanți ai săi. Aplauze! Începe trailerul:

O să-ți recunoși propriile trăiri, pe ale colegilor și pe ale șefilor, o să recunoști glumele de la fumoar, o să-ți trezești vecinii în miez de noapte, ca să se uite și ei, o să deschizi geamul și o să anunți tot cartierul. O fericire imensă va începe să ți se instaleze în suflet încet, dar sigur. Fericirea că nu ești singurul care se simte așa. Plus că s-ar putea să înveți și niște cuvinte faine:

Primele episoade se numesc, în mod sublim,

“The Void”, “The Powerpoint of Death”, “The Pain of Being Alive”.

Conturile de Instagram și de Youtube te vor ține de mână în timpul orelor lungi de muncă. Te vei distra share-uind în privat (cu puținii prieteni pe care-i mai ai de când te-ai angajat unde lucrezi) toate gândurile pe care n-ai știut cum să le pui în photoshop:

Zilele care vor urma după fiecare episod vor fi ca un carnaval de meme-uri.

O să te uiți în jur cu alți ochi:

 

Și viața nu va mai părea chiar așa de grea. E ciudat cât curaj prindem când ne dăm seama că nu suntem singuri. Ce voiam să vă zic înainte să-mi ia ochii serialul. Că am descoperit eu niște idei în niște cărți care ne-ar putea ajuta să știm cum să ne vaccinăm înainte să facem corporatită. Ne vedem în episodul următoooor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.